Sunday, November 25, 2012

BP HOLDINGS - Extern operation centre ger gårdar fjärrkontroll - BP HOLDINGS


http://www.goodreads.com/group/show/82657-bp-holdings

Sitter i ett mörkt rum är mer än 30 våningar ovan gatorna i center i Houston, USA, en BP vind energi aktör kan berätta exakt hur mycket makt är genererade besökare på en vindkraftspark så långt bort som California – och vad vädret om det.Detta är fjärråtgärder (ROC), där vissa enskilda datapunkter 800 miljoner av BP: s 13 vindkraftverk i sju stater sparas varje månad. Massan av information fjärråtgärder teamet kan hålla ett öga kritiska och variabla faktorer, som turbin tillgänglighet, power produktionskapacitet, priserna och vind hastighet.
Program samlar in data på varje enskild vindkraftspark, samt från nationella väder tjänster och elektriska systemansvariga som elektriska tillförlitlighet rådet i Texas (ERCOT), som sedan skickas till Houston. Mycket av informationen visas i form av cirkeldiagram eller liggande diagram på de centrum fem av 18 meter lång (1,5 x 5 meter lång) ljust färgad fäktning – känd som "muren". Det vibrerar regelbundet, till exempel tal i realtid.

"Väggen ger entreprenörer synlighet av vad som händer med varje wind farm, säger David Grant, chef för externa åtgärder och SCADA (övervakande kontroll och data acquisition) teknik för BP vindkraft. "Vi kan titta på prestanda för en enskild turbin och jämför det med andra av samma tillverkare på en viss vind park eller på flottan, Vi känner igen som utrustning börjar att arbeta utanför en normal parameter och svara."
Tack vare ett larmsystem som konfigurerats intern, aktörer i ROC nästan omedelbart vet om eventuella problem i området. "Om vi har en maskinvaruenhet som åker ut på en gård – det är en individuell turbin, nätverkskomponent, omformare eller meteorologiska torn – vi påminns av larm, vanligtvis inom fem till 10 sekunder för att händelsen inträffar," förklarar Tony Tousha, vind operationer specialist.
Med sådan tillsyn och möjligheten att växla från enskilda turbiner eller inaktivera, spelar centrum en viktig roll i hantera risker vind verksamhet och upprätthålla överensstämmelse med tillsynsmyndigheter runt spänning förordning och elförsörjning.

"Vi samla in och analysera data är verkligen viktiga resultatindikatorer som vi vindkraftverk att maximera tillgänglighet och tillförlitlighet och se till att intäkter generation är optimerad när vinden blåser," sade Grant. till följd av den aktuella elpriset för varje anläggning, med en levande foder på skärmen när priset broddar, ett telefonsamtal från Centre of Houston till en vindkraftspark kan innebära en ändring av den dagliga underhåll cykeln för att optimera turbiner för att fånga vind ståndpunkt.
Information som finns tillgänglig i ROC kan också skydda personal på marken, i deras ofta isolerade platser. Centrum kartan i realtid i hela landet visar white lightning bolt grafik som stormar flytta över Great Plains. Varje vindkraftspark markeras och när stormen, tornado eller Flash flood varningar kommer inom en 90-60-eller 30-mile (145-, 95- eller 50 km) RADIUS, meddelanden skickas till berörda platser som kanske personal för att evakuera. "Vi kan utesluta du kan zooma in på plats av en vindkraftspark och ögon i skyn mitt i natten för en chef för den anläggning, som är 25 mil [40 km liv kan] bort och kan inte vara erfarna väder samma allvarlighetsgrad som en annan del av webbplatsen, "säger Grant.

Uppdaterad utrymme
Tillbaka i Houston, ROC 1 500 kvadratmeter (140 kvadratmeter) utrymme, som blev operativt i September 2011, är en uppgradering av den ursprungliga centrum, som uppgick till endast 180 kvadratmeter (16 m2), ett golv som ovan. Företaget växte, en större grupp och platsen var nödvändigt och i utformningen av de nya centrum, komfort och enkel att använda för sex operatörer, enskilda 12 timmars arbete flyttar, var en prioritet.

Som sådana, all maskinvara i datorn lagras i en servergarderob till Placed under ordet för att minimera buller och ledningar. Belysning kan vara kontrollerat i flera zoner som passar enskilda smak om de justerbara uppvärmning och luftkonditionering.

Även om tekniken verkar ta huvudrollen i ROC, kompetensen hos de personer som är att tolka data en ovärderlig tillgång.

"Operatörerna har inquiring anda, som de vill fråga data," konstaterar bidrag ut. "Vår teknik är tillgänglig i branschen, men vad o

MORE ARTICLES:
http://bpholdings.wordpress.com/

1 comment: